Следвайте Гласове в Сблъсъци между протестиращи и полицията в молдовската столица

...
Следвайте Гласове в Сблъсъци между протестиращи и полицията в молдовската столица
Коментари Харесай

Сблъсъци в Кишинев, арестуваха най-малко 50 демонстранти срещу властта

Следвайте " Гласове " в 
Сблъсъци сред протестиращи и полицията в молдовската столица Кишинев на следващия огромен антиправителствен протест. Според началника на полицията Виорел Чернеуцяну са били арестувани към този момент към 50 стачкуващи, оповестява УНИАН. Органите на реда блокираха пътя на протестиращото шествие на площада в центъра на града, съобщи ТАСС.

Отделни протестиращи се пробваха да раздерат полицейския кордон. Демонстрантите скандират " Долу диктатурата ", " Оставка " и " Позор ", както и лозунги против президента на страната Мая Санду. В първите редици на митинга са депутати от опозиционната партия " Шор ", които договарят с полицията да им позволи провеждането на митинга.
Молдовската полиция разгласи още часове преди антиправителствения митинг, че е арестувала членове на " ръководена от Москва " мрежа, чиято цел е била дестабилизиране на тази дребна някогашна руска република, съобщи Франс прес и Българска телеграфна агенция.
След обиски нощес 25 мъже са били разпитани от следователи и седем от тях са били арестувани, сподели на конференция началникът на полицията Виорел Чернауцану.

Агент е съумял да проникне в групата, ръководена от молдовец от съветски генезис, сподели полицейският шеф, като се базира на " 10 часа " изобличаващи видео и аудио записи.
" Тези хора пристигнаха от Русия със характерна задача за образование ", добави служителят.
Молдовските управляващи обясниха, че са работили, откакто са " получили информация за организирането от съветските спецслужби на дейности за дестабилизация на наша територия посредством демонстрации ".
Партията на избягалия проруски олигарх Илан Шор още веднъж активизира последователите си през последните седмици против проевропейското държавно управление на Молдова на фона на нарасналото напрежение сред Москва и Кишинев, отбелязва Агенция Франс Прес във връзка митинга в Кишинев.
Опозицията провежда няколко митинга, като подозират точно партия " Шор ", че заплаща на участниците в митингите, написа още Българска телеграфна агенция.
 
Източник: dnes.dir.bg
 
 
 
 
12 Март 202346312 Март 202310012 Март 202326812 Март 202331012 Март 202333112 Март 2023201КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани05 Март 2023205728 Фев 2023131209 Март 2023145203 Март 20232948
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР